پلیمر چیست؟
پلیمر به موادی گفته می شود که از مولکول های بسیار بزرگ ) ماکرومولکول( درست شده اند. این مولکول های بزرگ از تکرار و اتصال واحدهای کوچک )مونومر( تشکیل شده اند. بنا به نوع و تعداد مونومرها و همچنین تکرار و طرز قرار گرفتن آنها در ابعاد مختلف در هر پلیمر، مواد پلیمری با خواص گوناگون تولید می شود. پلیمرها در صنعت پتروشیمی، به پلیمرهای اساسی و مهندسی دسته بندی می شوند. عمده پلیمرهای پرمصرف در صنعت پتروشیمی، شامل پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی اتیلن ترفتالات، پلی وینیل کلراید، پلی استایرن و اکریلونیتریل بوتادین استایرن است.
نخ، ابریشم، لاستیک طبیعی، عاج، کهربا و چوب تعدادی از موادی هستند که بطور طبیعی دارای ساختار ماکرومولکولی آلی هستند در حالیکه کوارتز و شیشه دارای ساختار ماکرومولکولی غیرآلی هستند.
موادی که ساختار ماکرومولکولی آنها بطور مصنوعی تکرار می شود، پلیمرها هستند.
پلی اتیلن یا پلی اتن رایج ترین پلاستیک موجود بر روی زمین می باشد. همچنین پلی اتین رایج ترین پلیمری است که بطور روزمره استفاده می شود و از لحاظ شیمیایی از اتیلن تولید می شود. پلی اتیلن می تواند به حالت مایع درآید و به راحتی مجدداً به حالت ائل خو بازگردد، به همین خاطر در محصولات گوناگونی مثل کیسه های پلاستیکی، فیلم ها، ظروف پلاستیکی و … استفاده می شود. درنتیجه پلی اتیلن طیف گسترده ای از مصارف را دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!